Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Henk van den Berg

rtfbidisansideffonttblfnil

dltrpartx1clang1043fs18 Henk van den Berg ontplooide zijn artistieke reis als een zoektocht naar identiteit en expressie. Zijn vroege werken die we in de SBK collectie hebben, weerspiegelen een veelzijdige ontdekkingsreis. Van verfijnde schildertechnieken tot stripachtige aquarel en inktcreaties, doorkruist zijn oeuvre diverse artistieke paden. Expressieve houtskooltekeningen worden soms overspoeld door complexe abstracte elementen met een intense sfeer, terwijl enkele conceptuele werken vergeefs naar perfectie streven.

Henk van den Berg is als schilder autodidact. Zijn leermeesters zijn vooral kunstboeken en schilderijen in musea geweest. Van den Berg oriënteerde zich aanvankelijk op "oude" kunst, met invloeden van het sombere magisch realisme uit de jaren dertig. Zijn vroegere werken ademen een sfeer van drama, gedomineerd door zwart, okers en ombers, met echo's van kunstenaars zoals Käthe Kollwitz.

Echter, een cruciaal keerpunt kwam met de ontmoeting van een tentoonstelling met werken van Mark Rothko, waardoor zijn schilderijen ruimtelijker en suggestiever werden. Hieruit ontvouwde zich een definitieve stijl, waarin de thema's van onrecht en lijden plaatsmaakten voor een diepere, meer introspectieve expressie.

Henk van den Berg

Natura morte 1980

[ AMS-GH7018 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
113 x 129 cm
Te koop en te leen

Prijs: €1.956,00
Lenen zonder sparen: €25,00 p/m
Lenen met sparen: €29,00 p/m (waarvan sparen: €18,00 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.