Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Hoe koop je kunst

Je kunt kunst kopen uit de SBK-kunstcollectie of via één van de SBK-galeries. De galeries organiseren ongeveer 24 exposities per jaar, met werk van aanstormend talent tot gerenommeerde kunstenaars.

Kunst uit de SBK-collectie kun je aankopen met collectietegoed. Om kunst aan te kopen bij de galeries, kun je gebruik maken van de unieke betalingsregeling van de SBK zelf of de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds. Via deze unieke afbetalingsregelingen brengt SBK jouw droomwerk binnen handbereik: is het je eerste kunstaankoop of ben je juist een door de wol geverfde verzamelaar die het liefst gespreid betaalt? Bij SBK kan het.

Afbetalingsregeling via SBK

Bij aankoop van kunst uit de galeries, hanteert SBK een gunstige renteloze afbetalingsregeling. Bij aankoop van een kunstwerk wordt je een aanbetaling gevraagd van 10% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt het restantbedrag in termijnen van € 50,- of een veelvoud daarvan per maand afbetaald. De betalingen dienen binnen 36 maanden te zijn voltooid.

Inzet collectietegoed bij aankoop uit de galeries

Als klant van SBK kun je bij aankoop van kunst uit de galeries tot 25% van het aankoopbedrag (vanaf € 100,-) met collectietegoed voldoen. Bij bijvoorbeeld een kunstwerk €1000,-  kan € 250,- (25%) worden voldaan met collectietegoed. Kunstwerken uit de SBK-collectie kunnen tot 100% met collectietegoed worden gekocht.

De KunstKoop Regeling

Naast de eigen betalingsregeling kun je ook kunst uit de galeries aankopen via de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Door deze regeling kan je kunst kopen en in maandelijkse termijnen afbetalen, zonder rente. Die neemt het Mondriaan Fonds voor haar rekening. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente voor de lening direct aan de bank: 100% kunst | 0% rente.

Lees meer over deze regeling op www.kunstkoop.nl

Kunst lenen via de galerie

SBK is zowel kunstuitleen als galerie. De kunstuitleen heeft kunstwerken in eigendom, de SBK-collectie. De galerie heeft kunstwerken in consignatie: deze kunstwerken zijn eigendom van de kunstenaar en SBK heeft ze alleen in beheer. Daarom hanteren wij voor het lenen van kunst uit de uitleen of de galerie verschillende leentarieven en voorwaarden.

Wanneer je een kunstwerk uit de galerie wilt lenen, betaal je maandelijks 2% van de verkoopwaarde, minimaal 6 maanden lang. Wanneer je binnen deze periode overgaat tot aankoop, worden de reeds betaalde maandbedragen in mindering gebracht op de verkoopprijs van het kunstwerk. Wanneer je het werk binnen een jaar aankoopt wordt er 10% in mindering gebracht op de aankoopprijs.

Kijk hier voor meer informatie en de tarieven voor het lenen van kunst uit de kunstuitleen.