Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Hollie Witteveen

Holke William Charles, kortweg Hollie, Witteveen werd in 1948 geboren in Leeuwarden en is een Nederlandse graficus, etser en schilder. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool 'Vredeman de Vries' in zijn geboortestad. Witteveen beschrijft zijn werk als volgt: "Ik ets ideeën en probeer in mijn ingekleurde etsen gedachten over de wereld, de mens, kunst en cultuur uit te drukken. Associatief geladen bladen waarin abstract en figuratief, kleur en vorm, ruimte en plat vlak, schilderachtig en lineair hun tegenstellingen poneren en tevens relativeren. Ook stemming en gevoelsinhoud nemen een belangrijke plaats in." De voorstellingen hebben altijd iets tijdloos. De wereld lijkt voorgoed stilgezet. Dat éne moment is een samenvatting waarin alle lagen bij elkaar komen. Het beeld verschijnt in zijn meest kale gedaante, opgeladen met kracht, animistisch bijna, als bezield object met zijn eigen mentale oorsprong los van het woord. Het is een spel van onthullen en verhullen, beleving en betekenisgeving. De werken zijn heel geconcentreerd. Het zijn als het ware ‘verdichtingen’ van betekenis.

Hollie Witteveen

Bewegend stilleven 14/18 1979

[ AMS-J46003 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Grafiek
50 x 40 cm
Te koop en te leen

Prijs: €233,00
Lenen zonder sparen: €6,25 p/m
Lenen met sparen: €7,25 p/m (waarvan sparen: €4,50 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.