Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Aras Kareem

Aras Kareem, afkomstig uit Iraaks Koerdistan, is een kunstenaar wiens werk doordrenkt is van persoonlijke en politieke geschiedenis. Zijn artistieke reis begon in zijn geboorteland, waar hij in 1992 een gedenkwaardige expositie organiseerde ter nagedachtenis aan de massamoord in Halabja. Zijn betrokkenheid bij de Koerdische kunstenaarsvakbond en zijn weigering om dienst te nemen in de oorlog tegen Iran brachten hem echter in conflict met de autoriteiten, wat resulteerde in gedwongen ballingschap.

Sinds zijn vestiging in Nederland in 1994 heeft Kareem zijn kunst aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Zijn werk, voorheen sterk beïnvloed door zijn Koerdische achtergrond, is geëvolueerd tot kleurrijke, expressieve schilderijen zonder voorafgaande planning of studies. Geïnspireerd door kindertekeningen en gevormd door zijn eigen intuïtie, weerspiegelt zijn kunst een dromerige wereld van kleuren en symbolen. Hoewel zijn werkwijze en het directe, spontane karakter van zijn werk associaties oproepen met de Cobragroep, was Kareem voor zijn komst naar Nederland onbekend met deze kunstenaars. Zijn kunst straalt echter een eigenheid uit, doordrenkt met emotie en intuïtie, terwijl het Oosterse culturele erfgoed en collectieve symbolen de essentie vormen van zijn werken.

Aras Kareem

Zonder titel 1998

[ AMS-J11036 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Werk op papier
70 x 90 cm
Te koop en te leen

Prijs: €824,00
Lenen zonder sparen: €12,50 p/m
Lenen met sparen: €14,50 p/m (waarvan sparen: €9,00 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Gereserveerd
Vestiging: In depot

Dit kunstwerk is al gereserveerd, wil je er een tweede reservering opzetten, neem dan even contact via contact@sbk.nl of 020-6201321.

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.