Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

100% kunst 0% rente

Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer mensen mogelijk te maken, hoef je als kunstkoper bij ons niet het totaalbedrag ineens te betalen, maar sluit je een renteloze lening af. Bij ons heb je de keuze uit twee aantrekkelijke betalingsregelingen: onze eigen betalingsregeling óf de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds. Je betaalt een werk in maandelijkse termijnen, maar in de tussentijd staat het wel al bij je thuis.

Afbetalingsregeling via SBK

Wil je graag een kunstwerk (van tenminste €100,00) kopen via de afbetalingsregeling van SBK, dan betaal je 10% aan, en vervolgens los je de rest van het bedrag maandelijks af met € 50,00, of een veelvoud daarvan, in maximaal drie jaar tijd zonder rente.

Voorbeeld: bij de aankoop van een werk van €1000,- betaal je € 100,00 (10%) aan en de rest los je met maandelijks €50,00 af in 18 maanden.

 

 

 

Voordeel voor klanten van SBK

Als je al kunst leent bij SBK en een collectietegoed hebt opgebouwd, dan heb je een voordeel als je een werk uit een van de SBK-Galeries wilt aankopen. Je kunt dan namelijk 25% van het aankoopbedrag (vanaf € 100,00) met je collectietegoed betalen.

Voorbeeld: bij de aankoop van een kunstwerk van €1000,- kan € 250,- (25%) worden voldaan met collectietegoed. Kunstwerken uit de kunstuitleencollectie kunnen natuurlijk met 100% collectietegoed worden gekocht.

Kunstwerken uit de kunstuitleencollectie kun je natuurlijk 100% met collectietegoed betalen.

KunstKoop regeling

Bij SBK kun je ook werk aankopen via de gunstige KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds. Er hoeft door de koper geen aanbetaling gedaan te worden bij het sluiten van de koopovereenkomst (maar het kan wel) en vervolgens los je maandelijks in maximaal drie jaar tijd de rest van het bedrag af, zonder rente. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente voor de lening direct aan de bank: 100% kunst | 0% rente. Op de website van de KunstKoop staat een handige rekentool.

De KunstKoop wordt mede mogelijk gemaakt door Santander Consumer Finance Benelux.

Gallery Fair Practice Code

Per 1 juli 2023 onderschrijft en hanteert SBK Galerie de Gallery Fair Practice Code. Deze nieuwe gedragsrichtlijn is geënt op de fair practice code die in 2017 werd opgesteld voor het werken en ondernemen in de culturele en creatieve sector. De code was een antwoord op structurele onderbetaling, de zwakke onderhandelingspositie van de vele zzp’ers in de sector.
Lees hier de Fair Practice Code.